Brainstorm herdenking WOI

In de periode oktober-november 2016 organiseert het gemeentebestuur een aantal activiteiten in onze gemeente naar aanleiding van de herdenking van de Groote Oorlog '14-'18.

 Lees meer

Huis Driane zoekt vrijwilligers

Het lokaal dienstencentrum Huis Driane is dringend op zoek naar vrijwilligers die willen helpen in de cafetaria.

 Lees meer

Oproep: wie heeft er gegevens over Kapellekesboom?

Onze gemeente zoekt info en weetjes over Kapellekesboom. Over de geschiedenis (hoelang staat hij er ongeveer, wanneer is het kapelletje eraan gehangen en door wie eventueel of om welke reden?), maar bijvoorbeeld ook verhalen van mensen over de boom (eerste kus, picknick van vroeger ...), waarom de toegangsweggetjes zo lopen, oude foto’s … kortom alles wat we erover weten.

 Lees meer

Sluitingsdagen Contactpunt Werkwinkel/PWA

Het Contactpunt Werkwinkel/PWA is gesloten van maandag 7 april tot en met zondag 13 april 2014.

 Lees meer

Leesproject & tentoonstelling 'Gevaar'

De bibliotheek organiseert ook dit jaar het leesproject en een tentoonstelling in het kader van de jeugdboekenweek 2014. Het thema is dit jaar 'Gevaar'.

 Lees meer

Grabbelpas in Herenthout

Herenthout pakt vanaf dit jaar uit met de Grabbelpas, voor kinderen van 6 tot 12 jaar (geboren 2002-2008). Met deze unieke pas krijg je korting tijdens heel wat toffe jeugdactiviteiten georganiseerd door de gemeente Herenthout.

 Lees meer

Gratis infoavond op 3 april: 'Nuttige en schadelijke insecten in een ecologische tuin'

De MINA-raad organiseert samen met De Volkstuinen vzw de gratis infoavond over nuttige en schadelijke insecten in een ecologische tuin.

 Lees meer